SISTEME DE ACOPERIS VERDE PENTRU TRAFIC INTENS, ACOPERIS GARAJE SUBTERANE, ALEI PIETONALE, PARCARI PE ACOPERIS SAU TERASE CIRCULABILE

Sistemele pentru acoperisuri verzi dedicate suprafetelor cu trafic intens, pietonal sau auto, necesita elemente de subconstructie solide, atentie la delimitari si un proiect dedicat al scurgerilor de ape pluviale.  In plus fata de greutate mare data de incarcari apar si forte orizontale si momente de torsiune ca rezultat al accelerarilor, manevrelor si franarilor  autoturismelor.  Se respecta standardul german  DIN 18351.

Sistemele complete sunt alcatuite din urmatoarele componente: 

Membrana anti-radacina

Se utilizeaza pentru prevenirea perforarii hidro- sau termoizolatiei de catre radacinile vegetatiei extensive, prevenirea cresterii invazive a buruienilor, protejarea canalizarii si  a sistemelor de irigatie. 

Stratul de drenaj

Strat care se folseste pentru retinerea excesului de apa pentru perioadele secetoase precum si distributia controlata a apei in timpul ploilor abundente.

Panza Filtranta

Panza de filtrare împiedică colmatarea cu particule fine din stratul de cultura si vegetaţie a stratului de drenare şi asigură astfel funcţionalitatea.

Substratul de cultura, amestec pentru plante. 

Vegetatia extensiva, semi-extensiva sau intensiva de pe acoperisul cladirilor cu trafic intens , acoperisul garajelor subterane sau teraselor circulabile necesita un substrat  adaptat vegetatiei utilizate.

Vegetatia extensiva, semi-extensiva sau intensiva 

de tip gradina pe acoperis este alcatuita generos din:

  • toate tipurile de ierburi
  • plante lemnoase cu radacini mai adanci (trandafiri, floarea soarelui, vita de vie, iedera, tufisuri)
  • arbusti sau copacei de talie mijlocie care trebuiesc bine ancorati in substrat